Over ons

Ontstaan Betuwse Bovenstemgroep
In oktober 2009 kwam de gedachte op om met een aantal mannen de bovenstem te oefenen. Dit om een bijdrage te kunnen leveren aan de psalmzangavond op 5 december 2009 in de Gereformeerde Gemeente te Opheusden.

Pieter van Dam werd gevraagd om de muzikale leiding op zich te nemen tijdens de oefenavonden.
Op de eerste oefenavond in november waren er 18 mannen aanwezig. Tijdens de 2e avond was de groep al gegroeid tot 28 mannen en was het enthousiasme overduidelijk.
Het was op 5 december een mooie zangavond en na in januari 2010 ook in Rhenen te hebben gezongen was de conclusie snel getrokken dat er voldoende belangstelling was om een bovenstemgroep te starten in de Betuwe.

Het doel
Het doel is om op een ontspannen manier met mannen uit de Betuwe en wijde regio daaromheen psalmen te zingen met de bovenstem en een aantal keren per jaar medewerking te verlenen aan (psalm)zangavonden. De psalmen worden niet-ritmisch gezongen uit de berijming van 1773.

orgel-ger-gem-ophInvulling en locatie oefenavonden
De repetities vinden plaats in de grote kerkzaal van de Gereformeerde Gemeente te Opheusden. We beginnen de oefenavonden om 20.00 met het zingen van een psalm, het lezen van een gedeelte uit Gods Woord en gebed. Vervolgens oefenen we de bovenstem binnen de groep in afwisseling met de gewone melodie van diverse psalmen. Hierbij wordt extra aandacht gegeven aan gelijkmatig zingen, uitspraak van de woorden, letten op komma’s in de regels en niet in de laatste plaats op het variëren in volume bij lof- en bedepsalmen. Met name dat laatste is lastig bij niet-gedirigeerde samenzang. Om 20.50 uur is er koffiepauze waarin het sociale bijeenzijn een belangrijke plaats inneemt. Vervolgens oefenen we verder tot ruim 21.30 uur en wordt de avond besloten met gebed.

 

Aanmeldingen
Nieuwe leden zijn van harte welkom!
U kunt zich telefonisch of per e-mail aanmelden. (zie contactpagina)

De financiële bijdrage is €15,- per kalenderjaar.

Reacties zijn gesloten.