Betuwse mannenzang

Psalmzang met bovenstem, orgel en trompetten
in de Grote- of St. Maartenskerk in Tiel.

Jaarlijks organiseren wij op de eerste vrijdag in februari de Betuwse mannenzang, een niet-ritmische psalmzang met bovenstem, orgel en trompetten. Op 1 februari heeft de 10e Betuwse mannenzang plaatsgevonden. Op deze avond was voor de 10e keer de leiding in vertrouwde handen van dirigent Jan Quintus Zwart. Eveneens waren Arjan en Edith Post voor de 10e keer aanwezig en hebben wij weer genoten van hun schitterende trompetmuziek. Harm Hoeve was tijdens deze jubileum-avond onze organist en als speciale gast was als solist Jan Loosman uit Urk in ons midden. Als Betuwse bovenstemgroep waren wij ook goed vertegenwoordigd met ca. 85 mannen!

Uit het hele land wisten weer veel zanglustige mannen de prachtige oude kerk in Tiel te vinden. De goede opkomst zorgde dan ook weer voor een geheel gevulde kerk!

Dankzij de vele sponsoren kunnen we de collecte ieder jaar geheel over maken naar een goed doel! Tijdens de 10e Betuwse mannenzang was de opbrengst van de collecte € 2.346,41 en van dit bedrag kan Stichting Hulp Vervolgde Christenen een jaar lang 4 dominees helpen met levensonderhoud en training, aldus Herman Meijer die namens de stichting aanwezig was op de avond.

De CD van de 10e Betuwse mannenzang is inmiddels verschenen en kunt u bij ons bestellen. Het is een prachtige CD met hierop veel bekende Psalmen als 25, 42, 65, 68, 75, 77, 84, 89, 103, 116, 119, 146 en 150.   
(telefoon: 0488 442031 of mail naar rene-karens@hotmail.com).

De overige CD’s van de Betuwse mannenzang vindt u op de cd-pagina.

11e BETUWSE MANNENZANG:
D.V. VRIJDAG 7 FEBRUARI 2020

M.m.v. Jan Quintus Zwart (dirigent), Harm Hoeve (orgel), Arjan en Edith Post (trompet), Betuwse Bovenstemgroep.
Toegang vrij, collecte Steunfonds Israël en bij de uitgang voor de onkosten.


Onderstaand enkele foto’s van de 10e Betuwse mannenzang

Reacties zijn gesloten.